Biserica condusă de Scopuri de Rick Warren - critica


Nu ne-a fost niciodată teamă de greşeli” apreciez faptul că  a recunoscut că a avut parte de numeroase eşecuri, faptul că a scris la începutul cărţii despre eşec în slujire ne face să fim cu picioarele pe pământ.
          „Măsura sănătăţii unei biserici este capacitatea acesteia de a trimite şi nu de a primi” Acest principiu este foarte rar întâlnit în mintea şi inima liderilor spirituali din bisericile din România
 Dumnezeu foloseşte întotdeauna oamenii imperfecţi în situaţii imperfecte pentru a-Şi împlini voia. Vedem că Dumnezeu nu îi foloseşte întotdeauna pe cei care sunt de nota zece în teologie
          În această carte Rick pune accent pe chemarea lui Dumnezeu în această slujbă de conducere şi locul de slujire, pentru că de celelalte nevoi se ocupă Dumnezeu.
          Un rol foarte important în dezvoltarea bisericii este arătarea dragostei către cei nemântuiţi.
          Rick recunoaşte că fără ungerea Duhului toate planurile, programele, tehnicile nu au nici o valoare. Deci pentru a avea valoare trebuie să trăim în dependenţă de Dumnezeu.
          Stilul de predică pe care la prezentat Rick este foarte practic, în acest domenii în multe biserici poţi auzi predici prea  generale şi fără nici un scop.
          Nu sunt de acord cu faptul că trebuie avut în vedere scaunele  confortul din scaune. În bisericile moderne din ţară vin unii fraţi la biserică să doarmă. Eu cred că mai ispititor este confortul, decât simplele scaune.
          Observ că a folosit puţine versete din Biblie la care a căutat traducerea care i-a dat lui bine.
          Unele principii nu pot să fie aplicate în bisericile din România, dar  din cele care pot fi aplicate trebuie să fie adaptate la cultura noastră, ceea ce necesită puţină creativitate.
          În concluzie cartea este bună dar trebuie să avem grijă cum aplicăm  principiile prezentate, pentru că pot să ne ducă spre eşec.     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu